Az előző cikkben ismertetett Darwin díj további jelöltjei 1997-től:

 

1997

 

A győztes:

Paderborn, Németország: Friedrich Riesfeldt állatkerti gondozó beadott egy székrekedéses elefántnak 22 adag állati hashajtót aztán megetette egy véka szederrel, fügével és szilvával. A bedugaszolt vastagbőrű végül elsült - és megfojtotta a gondozót 200 font trutyival.

A 46 éves Friedrich épp próbált beöntést adni a beteg elefántnak, amikor a megkönnyebbült állat ráürített. Az elefánt váratlan székelésének már az ereje is a földre terítette Riesfeldt-et, aki beütötte a fejet egy kőbe, és tehetetlenül feküdt, miközben az elefánt tovább ürítette rá belei tartalmát. Mivel nem volt senki, aki segítsen neki, ott feküdt a trágya alatt legalább egy órán keresztül, míg valaki arra nem jött, de ezalatt sajnos megfulladt.

 

Marino Malerba, orvvadász, lelőtt egy, a feje fölött kiálló sziklán békésen nézelődő szarvast. Öröme rövid volt, a súlyos állat ugyanis rázuhant, és agyonnyomta.

 

A 32 éves Robert Puelo zavarta a rendet egy St. Louis-i piacon. Az árus megfenyegette, hogy kihívja a rendőrséget, mire Puelo megragadott egy hot-dogot, betömte a szájába és fizetés nélkül elszaladt. A rendőrség talált rá nem messze az utcán fekve, a kórboncnok pedig megtalálta a torkában a virslit, mely a halálát okozta.

 

Buxton, N.C - Daniel Jones (21) meghalt a tengerparti strandon, mert ráomlott a saját maga ásta homokgödör fala. Strandszomszédai szerint Jones gyakran ásott mély gödröt a homokba, mert véd a szél ellen. Utoljára két és fél méter mélyre ásott le, és épp a gödör alján ücsörgött strandszékén, mikor ráomlott a homokfal. A strandolók kezükkel próbálták kiásni a szerencsétlent a homok alól, ám a művelet még a lapáttal felszerelt strandmentőknek is egy óráig tartott.

Túlélték:

Larry gyermekkori álma volt,hogy egyszer repülhessen A középiskola befejezése után  csatlakozott a légierőhöz abban reménykedve, hogy pilóta lehet belőle. Sajnos rövidlátó volt, így elbocsátották.

 

Egy nap Larry elhatározta, hogy repülni fog. Elment a helyi katonai boltba és vásárolt 45 meteorológiai léggömböt és több kanna héliumot. A jól felfújt ballonok több mint egy méter átmérőjűek. Larry szorosan odakötözte a léggömböket napozószékéhez. A széket dzsipje ütközőjéhez erősítette, a léggömböket pedig felfújta héliummal. Beleült, hogy kipróbálja, a szék pedig lebegett a dzsiphez kötve. Larry elégedett volt, így becsomagolt magának pár szendvicset, némi üdítőt, majd magához vette sörétes puskáját - gondolván néhány léggömböt majd kilő, ha le akar jönni - és felkészült a repülésre. Az volt a terve, hogy lassan fellebeg olyan tíz méteres magasságba a kert fölött, és ha megunja, szépen leereszkedik.

 

Amikor elvágta a kötelet, ami a széket a dzsiphez erősítette, nemhogy szép lassan felemelkedett pár méteres magasságba, hanem ágyúgolyóként lőtt ki a Los Angeles-i égboltba, csak emelkedett, emelkedett, egészen 3300 méteres magasságig. Ilyen magasan már nem merte megkockáztatni, hogy kilője a léggömböket. Fönnmaradt, félt és fázott 14 órán keresztül. Aztán tényleg bajba került. A légáramlatok a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér fő légifolyosójába terelték. Egy pilóta jelezte a toronynak, hogy látott egy embert napozószékben, puskával repülni. A radar is megerősítette, hogy egy tárgy lebeg 3300 méter magasan reptér fölött. Riadóztatták a különleges alakulatokat, akik egy helikoptert küldtek ki, hogy nézze meg, miről is van szó. Sötétedni kezdett és a légáramlatok tovább vitték Larryt ki az óceán fölé, a helikopter a nyomában. Az óceán fölött a helikopter utolérte Larryt. Amint a személyzet meggyőződött róla, hogy Larry nem veszélyes, megpróbáltak közelebb menni, hogy kimentsék, de akárhányszor közelítettek, a propellerek keltette szél mindig odébb fújta a léggömböket. Végül is a helikopter magasan Larry fölé emelkedett és egy kötelet lógattak le neki, amin sikerült felhúzniuk.

Amint földet értek, Larryt letartóztatták a légtér megsértéséért. Egy újságíró megkérdezte, miért csinálta, mire Larry közömbösen azt felelte: - Az ember nem ülhet otthon tétlenül.

 

A 24 éves Jerry Stromyer egy buliban poénból harapott a gyutacsra. M. D. Pyne kapitány szerint: "egy barátja az akváriumban akarta felrobbantani árammal, de sehogyan sem sikerült. Erre ez a fickó azt mondta: Majd megmutatom, hogyan kell felrobbantani! - azzal a szájába vette és ráharapott. Az összes foga, a nyelve, és az ajkai elszálltak."

 

1998

 

1998 februárjában, Buenos Airesben egy házastársi veszekedés során a 25 éves férfi annyira kijött a sodrából, hogy felkapta 20 éves feleségét és ledobta a nyolcadik emeleti lakás erkélyéről, de a férfi legnagyobb rémületére az asszony fennakadt az ablak alatt futó távvezetéken.

Az ezt követő események okát illetően csak találgatni tudunk, történt ugyanis, hogy a férfi azonnal hitvese után ugrott. Nem tudni miért, talán be akarta fejezni a félbehagyott munkát, vagy esetleg meggondolta magát és mégsem akart megözvegyülni. Ezt már soha nem derül ki, mivel az ugrás balszerencsésre sikeredett, az indulatos férj elvétette a vezetéket és halálos erővel a földhöz csapódott

 

 

Egy kezdő iraki terrorista, Khay Rahnajet nem fizetett elég postadíjat a feladott levélbombára. Ezért a küldemény "Vissza a feladónak" pecséttel visszaérkezett Rahnajet-hez. A botcsinálta terrorista közben teljesen elfeledkezett a bombáról, így felnyitotta a borítékot…

 

Bangkok, Thaiföld - Elharapódzott a "Pumpálás" nevű undorító őrület Bangkokban. Úgy tűnik, ha ez a perverz szokás nem tűnik el, Thaiföld ifjúságának krémje elpusztul.

A legtöbb "Pumpáló" egyszerű biciklipumpát használ. Mélyen beillesztik a fúvókát a végbélnyílásba, majd hirtelen megnyomják, ezzel okozva pillanatnyi élvezetet. Az ifjú Charnchai-nak, aki kéthengeres lábpumpával "nyomta", ez nem volt elég. Eldicsekedett barátainak, hogy kipróbálja a sűrített gázos tömlőt a közeli benzinkútnál. Még aznap éjszaka meglátogatták a helyszínt, ahol a srác behelyezte a csövet, és bedobta a légpumpát működésbe hozó érmét.

A közelben tankoló asszony a rettenetes hangra odanézet, és először tapsolt, mert azt hitte, hogy tűzijátékot rendezett valaki. A helyi hatóságok még órákkal az esemény után is szedegették szerencsétlen srác belső részeit. Mint mondták: ahogyan a nagymennyiségű gáz benyomult a bélrendszerbe, azonnal robbant.

 

Nick Berrena kadétot (20) surranótársa, Jeffrey Hoffman (23) szúrta mellbe, mert be akarta bizonyítani neki, hogy a kés nem hatol át a golyóálló mellényen, amit viselt…

 

Ifjabb Sylvester Briddell (26) megnyert egy fogadást, de elvesztette az életét. Arra fogadott barátaival, hogy szájába mer venni egy négy golyóval töltött revolvert, és meg meri húzni a ravaszt.

 

San Francisco, California: Egy 49 éves tőzsdeügynök, aki felesége szerint "teljesen el van szállva, amikor kocog", véletlenül lekocogott egy 60 méter magas szikláról.

 

Tennessee - Egy Knoxville-i tinédzser azt olvasta, hogy ha egy marhaszívbe lukat fúr és ráköt egy laposelemet, akkor nagyon remek szexuális segédeszközt faraghat magának. Tovább akarta fejleszteni az eredeti modellt, úgyhogy egyenesen rákötötte a szívet a hálózatra. A próbaüzemnél az áram azonnal agyoncsapta a fiút, sőt még a házat is felgyújtotta. Egy hasonló eset 1997-ben megtörtént Olaszországban is

 

A 22 éves Matthew David Hubal és barátai egy turistaúton baktattak fel a sípályához. A sífelvonó egyik oszlopáról leszedték a habszivacs védőréteget és azon csúszkáltak le, amíg Hubal egy oszlopnak nem csapódott. A habszivacsot arra használják, hogy megvédje a síelőket, ha esetleg az oszlopnak ütköznének. A nyomozás során közben kiderült, hogy az oszlop mely megölte Hubalt, pont az volt, amelyiknek a védőrétegét leszedték.

 

(1998, március) Randy Nestor egy ügyes autótolvaj volt. Amikor a lopott autók körül kezdett forró lenni a levegő, nem otthagyta őket valahol, hanem felgyújtotta. Azzal érvelt, hogy segített a tulajdonosoknak megkapni a biztosítási összeget. Ez a bűnös szokás a bukása lett. 10 év után Randy halálra égett Pittsburghben, egy furgonban, amit belülről gyújtott fel. Nem jött rá, hogy az ajtókilincset a vezető oldalán eltörték. A barátok megpróbálták kiszabadítani, de az ajtót be volt zárva. A megégett testét a furgonban találták meg.

 

(1998. június 16-a, Illinois) Egy férfi belefulladt a Fox tóba, miután ő és egy barátja dinamittal rést robbantottak csónakjuk alján. Daniel és barátja vasárnap épp egy tizennégy láb hosszúságú alumínium csónakban ültek, amikor úgy döntöttek, hogy bedobják az M-250 robbanóanyagot a vízbe. A robbanással halakat akartak megölni, nem magukat. Egy szélroham hirtelen a petárda fölé tolta a hajójukat. Daniel megfulladt; a barátja kiúszott a szárazföldre.

 

Túlélték:

 

Augusta - USA, Maine: Sherry Moeller háziasszony fejsérülést szenvedett, Tim Vegas taxisofőr a mellkasát zúzta meg, Bryan Corcoran ínyét tépték fel, Pamela Klesicknek pedig két ujját harapták le egy balesetben. A hibát Sherry Moeller követte el, aki férjét búcsúztatva nem elégedett meg a búcsúcsókkal, hanem még blúzát is felrántotta, felfedve egy pillanatra kebleit.

"Azt hittem senki nem látja" - magyarázta később. Tévedett. Tim Vegas éppen arra hajtott taxijával, és úgy elvonta a figyelmét a felvillantott cici, hogy beleszaladt a sarkon álló Johnson orvosi rendelő falába. Az ütközés robaja úgy megrémítette az épületben dolgozó Pamela Klesick fogtechnikust, aki éppen Bryan Corcoran fogazatának tökéletesítésén ügyködött, hogy felszakította szerencsétlen páciens ínyét, aki viszont ijedtében leharapta Klesick fogtechnikusnő két ujját. A kalamajka okozója sem úszta meg: mikor odaszaladt a taxisofőrhöz segíteni, a fejére esett a homlokzatról egy meglazult tégla.

 

Elyria - Ohio: Martyn Eskins megkísérelte pókhálótlanítani pincéjét. A seprűt nem találta elég hatékonynak, ezért disznópörzsölőt ragadott - és felgyújtotta házát.

 

New Jersey - Egy 51 éves férfi elhatározta, hogy porszívóján éli ki ösztöneit. A gépek szerelmese egy kézi Singer A-6-os porszívót választott párjául, amelyet sajnos úgy terveztek gyártói, hogy a csatlakozó gumicső és a porzacskó között elhelyezkedő légcsavar szolgáltatja a vákuumot. Így a férfi gyönyöre is egészen "rövidre lett vágva”, ugyanis a légcsavar pengeéles szárnyai rögtön lenyesték nemi szervének felső felét. A közeli Monmouth Medical Center sebészei ugyan sikerrel elállították a vérzést, de már nem tudták visszavarrni a hiányzó felet.

 

1999

 

Bukarest, Románia 1999. -  Saját autójában, szeretkezés után, szénmonoxid mérgezés miatt halt meg Mario Bugeanu (24), román NB1-es focista és barátnője. A Gloria Bistrita középpályása és 23 éves barátnője, Mirela Iancu úgy közösültek a focista apjának garázsában álló autó ülésén, hogy közben járt a motor, majd akkor sem állították le, amikor a pihenésre került sor. Úgy tűnik, nem tudtak arról, hogy a szénmonoxid veszélyes.

 

1999. július 5., Topsham - James-nek egy éve tartott kapcsolata Beth-szel az interneten, mikor a férfi elhatározta, hogy szemtől-szemben szeretné látni virtuális kedvesét, ezért Missouri-ból a Maine-beli Topsham-ba utazott. Csakhogy Beth nem kívánta a plátói szerelmet “bemocskolni”, ezért inkább a szakítást választotta, mint James testi valóját. A férfi mindenáron bizonyítani akarta, hogy méltó a szerelemére. Vett a közeli barkácsboltban egy láncfűrészt, és miután a nő nem engedte be a házba, a kerti gyepen előkapta, és levágta saját fejét.

 

Egy vasárnap reggelen, izraeli idő szerint 5:30-kor két különböző városban, teljesen egy időben felrobbant két bomba, megölve három terroristát, akik a helyszínre szállították azokat.

 

A bombákat palesztin területen készítették elő, ahol még a nyári időszámítás volt érvényben. A szerkezeteket szállító sofőrök órája már előre volt állítva, azt azonban elfelejtették megtudakolni, hogy a bombák időzítőjét kinek az órája szerint állították be. A

feledékenységüknek nagy ára volt, még útközben felrobbant velük mindkét pokolgép. Megérdemelték az 1999-es Darwin-díjat.

 

Holnap a további 1999-es díjazottaktól ;)

 

Lovely

 

Forrás:

http://www.darwinawards.com

http://www.okorszem.hu

azotlet.blog.hu

http://www.kecskefeszek.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjukekharisnya.blog.hu/api/trackback/id/tr732837745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása