Ma született 122 éve Charlie Chaplin :) Meg kéne nézni az egyik filmjét ennek örömére ;)

 

A mai téma:a Darwin-díjat minden évben azoknak ítélik meg, akik a lehető legostobább módon oltják ki életüket… egy jó példa erre az az üzletember, aki úgy akarta megmutatni munkatársainak, mennyire erős az irodája üvegfala, hogy nekirohant… nem volt olyan erős. Csak ő erre egy kicsit későn jött rá…

 

A díjat Wendy Northcutt amerikai tudós hozta létre, könyvsorozat, honlap és szabályzat is készült a témáról:

 

„Charles Darwin szellemében, a Darwin-díj olyan egyéneknek jár, akik védik a génállományunkat azáltal, hogy meghozzák a legnagyobb áldozatot, feláldozzák a saját életüket. A Darwin díj nyertesei rendkívül hülye módon iktatják ki magukat, miközben ezáltal javítják az emberi faj esélyeit a hosszú távú túlélésre…”

 

Ecetera-ecetera:Wendy szerint a…( milyen szót használjak, hogy ne tűnjön degradálónak… ) azok nélkül, akiknek van egy kis beütés a fejében, az emberi faj esélyei jelentősen javulnak… most kegyetlennek és a tiszteletlennek tűnhetek a halottakkal szemben,de ha majd előkerülnek a példák, ki fog derülni, hogy normális ember nem csinál ilyen őrültségeket… persze ezt nem az én dolgom megítélni…

 

 

A díjat általában posztomusz ítélik oda, de olyan is megnyerheti, aki terméketlenné válik tette következményeként, hiszen nem tudja a hibás génjeit továbbörökíteni…

 

A jelöltet kizárják, ha a baleset közben ártatlan szemlélők, akiknek lehet, hogy nagyon jó volt a génállományuk, meghalnak véletlenül.

 

Sok városi legendát próbálnak Darwinra felterjeszteni, ezért alaposan megvizsgálják, hogy egy-egy eset valóban megtörtént-e.

 

A jelölt ostobaságának egyedülállónak és szenzációsnak kell lennie, mert fontos,hogy a díjazott sztori vicces legyen.

 

A jelöltnek nagykorúnak kell lennie, és nem lehet szellemileg sérült (Northcutt úgy véli, hogy az a sérülés vagy a halál, amit szellemi sérülés okozott, inkább tragikus, mint szórakoztató, és az ilyeneket automatikusan kizárja).

 

A történetet megbízható forrásoknak kell dokumentálniuk: pl. ismert újságcikkek, TV-felvételek vagy szemtanúk.

Ha egy történetről úgy vélik, hogy valótlan, de nagyon szórakoztató, bekerül az archívum „városi legendák” részébe.

 

Jelöltek:

 

1994

 

Egy amerikai férfi elkezdte rángatni a kólaautomatát, hátha így kipottyan neki egy ingyen… addig  rángatta, míg az végül ráborult és agyonütötte.

 

1995

 

Az 1995-ös győztesnek a sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsítórakétát, ami a Jumbo Jetek felszállását segíti, ráerősítette az autójára, és a nevadai sivatagban próbálta ki. A halála előtti pillanatokban valószínűleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenődött a Sziklás hegység oldalán... a http://www.darwinawards.com-on városi legendaként van megjelölve.

 

 

„Üdvözöllek fiam, Isten hozott a gépben” (Pink Floyd)

 

(1995. július 31-e, Christchurch, Új-Zéland) Egy jégkészítő gép, ártalmatlannak tűnhet, de amikor elég nagy, hogy bele tudj sétálni (pl. olyan, ami halászhajókat lát el jéggel ) az veszélyes tud lenni.

 

Egy alkalmazott működtette a gépet, amikor a jég áramlása elakadt. A hozzáférés a gép fúrókamrájához korlátozott volt, és nem engedtek alkalmazottakat belépni a kamrába, amíg a fúró működésben van. A fúró akkor működik, ha az üzemeltető lenyom egy lábpedált a kamrán kívül. Vedd le róla a lábad és leáll.

 

Nem volt rá mód,hogy az üzemeltető egyszerre működtesse a fúrót és közben a kamrában is legyen. Egy vállalkozó szellemű alkalmazott mégis talált erre megoldást. A lábpedálra fektetett egy darab nehéz fémet, hogy működtesse a fúrót, amíg belépett a kamarába, hogy megtisztítsa a gépet. A fúró elkapta és nem sikerült megmenekülnie.

 

Irónikus, hogy az alkalmazott segített megtárgyalni egy munkaszerződést, ami kiköti, hogy a munkásoknak lelkiismeretesen követniük kell minden biztonsági eljárást, és el kell fogadniuk azt, hogy a vállalat szabályokkal működik.

 

Hat ember halt meg 1995 augusztusában Dél-Egyiptomban, amikor megkíséreltek egy kútba esett csirkét megmenteni. Egy 18 éves farmerfiú volt az első, aki leereszkedett a 60 láb mély kútba, ám egy áramlat lehúzta a mélybe és megfulladt. Nővére és két bátyja a segítségére sietett, ám egyikőjük sem tudott jól úszni, mindhárman megfulladtak. Ezután két idősebb farmer akart segíteni, de őket is lehúzta az áramlat.
Két holttestet később a Nazlat Imara-i kútban találtak meg, a csirkével együtt. A jószág életben maradt…

 

1996

 

1996 január 1-én, Indiában egy tigris megölt egy embert, egy másikat pedig súlyosan megsebesített, mert túl közel merészkedtek hozzá. A két meglehetősen részeg fiatal virágfüzért akart akasztani a bengáli tigris nyakába.

Prakesh Tiwari és Suresh Rai 1996 első éjszakáján virágfüzérrel a kezükben átmásztak a bengáli tigris élőhelyét elkerítő akadályokon, és megközelítették a pusztítás hindu istenéről elnevezett, 13 éves Shivát. Mikor a füzért az állat nyakába próbálták akasztani, a tigris megtámadta Rai-t. Tiwari barátja segítségére sietett, és a tigris arcába rúgott, melynek hatására az elengedte Rai-t, és másik támadójára vetette magát. A rémült szemtanú elmondása szerint Shiva egyetlen pillanat alatt elharapta Tiwari nyakát, aki azonnal meghalt.

 

 

A francia Pierre Pumpille 2 lábnyival (kb. 60 cm) odébb lökött egy álló autót, azáltal, hogy megfejelte.

- A nők istennek hittek. - magyarázta kórházi ágyán fekve.

 

 

Krystof Azninski lengyel gazda a haverjaival iszogatott, amikor valaki azt találta ki: vetkőzzenek meztelenre és játszanak "férfias játékokat". Eleinte fagyott fehérrépákkal csapkodták egymás fejét, de ekkor az egyik jelenlévő azzal emelte a tétet, hogy megragadott egy láncfűrészt és levágta vele a lábfeje végét. Attól tartva, hogy alulmarad, Anzinski megfogta a fűrészt és azt kiáltotta:

- Akkor ezt figyeljétek!

Meglóbálta a feje mellett a fűrészt, majd lefejezte magát.

 

Vicces dolog ez - mondta egy barátja. - Amikor fiatal volt, felvette a lánytestvére bugyiját. De igazi férfiként halt meg.

 

 

Egy ügyvéd, hogy demonstrálja az ablakok biztonságát egy belvárosi felhőkarcolóban Toronto-ban, átrohant az üvegtáblán és huszonnégy emeletet zuhant.

Garry korábban (a rendőrségi jelentések szerint) baleset nélkül bizonyította az ablak erejét. A cég vezetője, ami alkalmazta az elhunytat, azt mondta a Toronto Sun magazinnak, hogy Garry egyike volt a kétszáz személyes társaság legjobb és legokosabb tagjainak.

 

(1996. december 4-e, Indiana) Egy Jay megyei ember meghalt, mert arra használt egy öngyújtót, hogy a fényénél ellenőrizze a puskáját, de a fegyver felrobbant az arcában.

 

Arra használta az öngyújtót, hogy belenézzen a puskacsőbe, amikor a puskapor meggyulladt.

 

 

Egy férfi a madáretetőt tisztogatta a lakása erkélyén, Torontó külvárosában, amikor megcsúszott és kiesett a 23. emeletről.

 

"Az 55 éves Stefan Macko egy kerekes széken állt, amikor a baleset történt" mondta D'Arcy Honer, a helyi rendőrkapitányság felügyelője. " Valószínűleg a szék elgurult, és így a férfi esett át a korláton. Ez egy nagyon furcsa baleset, de a szándékosság gyanúja nem áll fenn. "

 

1997

 

Alan Hall-t a bátyja fairfieldi otthona előtt találták meg december 5-én, 8 órával azután, hogy péniszét levágták.

A gyanúsított egy Brenda nevű nő volt, akivel a 48 éves férfi a helyi benzinkútnál találkozott. A férfi a bátyja feljárójában álló lakókocsiba invitálta Brendát. A rendőrség első gyanúja szerint éjjel három körül a nő tisztázatlan okok miatt vadászkést ragadott és Hallra támadva levágta annak legnemesebb szervét, majd elmenekült.

A póruljárt Alant másnap találták meg a füvön fekve. Kórházba szállították, ahol aztán visszavarrták a hiányzó “darabkát”.

 



A dolog ezután kezd érdekes lenni: Miután kiengedték a kórházból, Hall felszívódott, a nyomozók pedig érdekes adalékokra bukkantak a múltját ellenőrizve: Hall a pszichológiai tesztek szerint maradandó sérüléseket szenvedett a hadseregben, a vietnámi háború során. 1970-ben letartóztatták drogbirtoklásért, és ittas vezetésért, 1982-ben pedig azért, mert
fiatalkorú lányával elhagyta az államot. 1983-ban elítélték szándékos emberölésért, miután bevallotta, hogy egy parkolóban megölt egy 23 éves nőt, mivel az kigúnyolta erekciós problémáiért. 6 évre ítélték. Ezt megtudva a nyomozók egy 14 éves vérbosszúra gyanakodtak, ám mikor Alan Hall előkerült, kiderül, hogy az igazság még ennél is furcsább.

A férfi bevallotta, hogy ő maga vágta le saját péniszét, ezt hazugságvizsgálat is megerősítette.Alan Hall tehát életben maradt, de története méltán nyerte el a Darwin-díjat 1997-ben.

 

 

Egy 22 éves férfit holtan találtak Restonban, miután egy rögzítő gumikból (közkedvelt nevén "polip") fabrikált gumikötéllel kísérelt meg bungee jumping-olni egy 21 méter magas vasúti hídról. A gyorsétteremben dolgozó Eric Barcia ragasztószalaggal rögzítette egymáshoz a darabokat, az egyik végét a lábához, a másikat pedig a híd korlátjához kötötte, majd ugrott és halálra zúzta magát a síneken.
Warren Carmichael rendőrségi szóvivő szerint Barcia egyedül volt, a közelben megtalálták az autóját is. "Az összeállított kötél hosszabb volt, mint a híd és a talaj távolsága" - mondta a szóvivő.

 

 

Mikor a pittston-i, 38 éves Wayne Roth játékosan benyúlt barátja, Roger Croteau kobrájához, és felemelte, a kígyó megmarta. Wayne ezután nem volt hajlandó kórházba menni, csak ennyit mondott: "Férfi vagyok, tudom kezelni"

 

Kórház helyett Wayne egy kocsmába jelentkezett be. Három italt fogyasztott, és élvezte, hogy kérkedhet azzal, hogy éppen most marta meg egy kobra. A kobra mérge lassan hat és a központi idegrendszert támadja. Wayne néhány órán belül meghalt a pennsylvaniai Jenkins Township-ben.

 

(1997. december 26-a, Brazília) Meghalt egy biciklis, amikor áthaladt egy repülőtéri kifutópályán Sorocabában, mert elütötte egy leszálló repülőgép. Marcelo nem hallotta a repülőgép hangját, mert fülhallgató volt a fülén, mondták a nyomozók. A repülőgép propellerje és jobb szárnya megrongálódott.

 

Most ennyire futotta, holnap folyt. köv. 1997 további jelöltjeitől… ;)

 

Lovely

 

Forrás:

http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_Awards

http://www.kecskefeszek.hu

http://www.darwinawards.com

http://www.keptelenseg.hu

http://darwin.b13.hu

http://www.vicclap.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjukekharisnya.blog.hu/api/trackback/id/tr972832346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása